Figyelem!

Honlapunk fő célja, hogy teret adjon a fogyasztóvédelmi esetek megvitatására, hogy fórumunk felhasználói segítsék egymást tanácsaikkal, valamint, hogy a leírt esetek által mások elkerülhessék a hasonló kellemetlen szituációkat. Viszont NEM VAGYUNK FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG, NEM FOGLALKOZUNK SZAKTANÁCSADÁSSAL. Amikor tudunk, szívesen segítünk abban, hogy hova lehet érdemes fordulni az adott problémával, segítünk a honlapon történő eligazodásban, és szívesen bekapcsolódunk a fórumon folyó eszmecserébe.

Nem fogadják el a nagy mennyiségű aprópénzt vásárlás esetén

Nincs válasz
Reichenbach József
User offline. Last seen 9 év 35 hét ago. Offline
Csatlakozott: 11/17/2009

Egy bevásárlóközpontban vásároltam volna 9000,- Ft értékben 10, 20, 50 és 100 Ft-os címletekkel. Azt mondták ekkora mennyiséggel nem fizethetek egyszerre, mert nem fér el a pénztárgép tárolójában, és különben is nincs rolnizva.
A péntáros hívta a főpénztárost és a kereskedelmi szabályzatra hivatkozva nem engedtek fizetni, így ott hagytam a vásárolt tételeket.
Kértem mutassa meg nekem ezt a szabályzatot, de nem tudta, arra hivatkozva, hogy zárva a főpénztár...Ezek után írtam be a vásárlók könyvébe...
Történet folytatása, megpróbáltam beváltani bankoknál a pénzt, sehol sem fogadták...(3 bank)
Majd visszatértem a vásárlás szinhelyére és 2 doboz cigarettát vásároltam aprópénzzel fizettem, ezt tíz alkalommal meg ismételtem úgyanazon pénztárnál és láss csodát elfogadták az aprópénzt, sőt el is fogyott.
Kérdés mennyi az az aprópénz amit egy vásárlásnál köteles elfogadni a kereskedő/pénztáros, és milyen feltételekkel (kötelező-e rolnizni)?