Figyelem!

Honlapunk fő célja, hogy teret adjon a fogyasztóvédelmi esetek megvitatására, hogy fórumunk felhasználói segítsék egymást tanácsaikkal, valamint, hogy a leírt esetek által mások elkerülhessék a hasonló kellemetlen szituációkat. Viszont NEM VAGYUNK FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG, NEM FOGLALKOZUNK SZAKTANÁCSADÁSSAL. Amikor tudunk, szívesen segítünk abban, hogy hova lehet érdemes fordulni az adott problémával, segítünk a honlapon történő eligazodásban, és szívesen bekapcsolódunk a fórumon folyó eszmecserébe.

Használati útmutató

Nincs válasz
Anonymous

Sziasztok!

Tegnap vettem egy fényképező gépet, de csak német nyelvű használati útmutatót kaptam hozzá.
Egy órán belül a bolt elküldte a magyar nyelvű internetes linkjét. Ennek én nem igazán örülök, mert nehézkes a használata (általában nem a gép mellet fotózik az ember), vagy nyomtathatom én...

A jogszabály ezt mondja:
"A vásárlókat a termék jellegétől és tulajdonságaitól függően, írásban, magyar nyelven és közérthetően tájékoztatni kell a termék használatának, kezelésének módjáról (használati-kezelési útmutató) és minőségi jellemzőiről (minőségtanúsítás)..."

Kérdésem az lenne, hogy az irásban itt pontosan mit jelent? Elektronikus formában is megadható, vagy kötelező lenne kinyomtatni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv: Dékány Zoltán