Figyelem!

Honlapunk fő célja, hogy teret adjon a fogyasztóvédelmi esetek megvitatására, hogy fórumunk felhasználói segítsék egymást tanácsaikkal, valamint, hogy a leírt esetek által mások elkerülhessék a hasonló kellemetlen szituációkat. Viszont NEM VAGYUNK FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁG, NEM FOGLALKOZUNK SZAKTANÁCSADÁSSAL. Amikor tudunk, szívesen segítünk abban, hogy hova lehet érdemes fordulni az adott problémával, segítünk a honlapon történő eligazodásban, és szívesen bekapcsolódunk a fórumon folyó eszmecserébe.

Üvegvisszaváltás

Nincs válasz
V.János
User offline. Last seen 9 év 44 hét ago. Offline
Csatlakozott: 07/28/2010

Kérdésem az lenne: ki tudja, miket tehetnek meg az élelmiszerboltok az üvegvisszaváltás terén?
Van-e joguk visszadobni az olyan formaüvegeket, amilyet ők is forgalmaznak, csak másféle cimkéje van, ami náluk konkrétan nincs? Egy 2009/2005-ös kormányrendelet szerint a bolt köteles a nála forgalmazottal azonos külsővel ,formával és tulajdonságokkal bíró palackokat visszavenni, mégha azt konkrétan nem is abban a bokltban vették. Köthetik-e ahhoz, hogy csak ha igazolom blokkal, hogy náluk vettem, akkor veszik vissza?
Megtehetik -e, hogy nem adják vissza a betétdíjat, hanem köteleznek rá, hogy levásároljuk?
Hivatkozhatnak-e arra, hogy mivel nincs borosrekeszük(de közben árulnak betétes borospalackokat), így nem tudják visszavenni? Egyre több boltnál ez az ürügy.